Windsurfster De Geus opnieuw wereldkampioene

VideoWindsurfster Lilian de Geus heeft voor de kust van het Australische Sorrento de wereldtitel heroverd. De vierde plaats in de afsluitende medalrace was voldoende om haar twee belangrijkste concurrentes, de Israëlische Noy Drihan en Franse Charline Picon, voor te blijven in het eindklassement.

Het is na 2018 de tweede wereldtitel voor De Geus, die zich met het goud in Sorrento meteen tot topkandidate heeft gesteld voor het goud op de Olympische Spelen in Tokio.

De 28-jarige De Geus behoorde vooraf tot de uitgesproken favorieten voor de wereldtitel. ,,Ik ben superblij dat ik heb kunnen winnen. Ik had het niet helemaal durven uitspreken van tevoren, moest wel goed blijven varen en dat is gelukt”, vertelde ze na afloop van de medalrace.

,,Ik heb mijn eigen race gevaren. Had een goede start, maakte een paar kleine foutjes, maar overall was dit een prima race. Ik hield vooral Picon wel een beetje in de gaten, want die kan goed varen met licht weer. Maar dit lichte weer werkte ook wel in mijn voordeel.”

Volledig scherm
© SCS/Soenar Chamid
  1. Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Waar het uitstellen van de Olympische Spelen voor veel sporters een dreun was, zorgde het bij Michel Butter voor opluchting. Hij heeft weer kans zich te kwalificeren, nadat hij eerder zijn limietpoging in Rotterdam zag vervliegen. In de hardlooppodcast De Pacer spreken we de marathonloper over de achtbaan die de afgelopen periode is geweest, over het lopen in coronatijd, het nemen van maatregelen voor zijn gezondheid en de olympische droom.