Tiger Woods.
Volledig scherm
Tiger Woods. © Getty Images

Woods wil op jacht naar goud in Tokio: ‘Misschien mijn laatste kans’

Golfer Tiger Woods wil op jacht naar goud bij de Olympische Spelen van Tokio in 2020. ,,Ik ben 43 en dit is misschien wel mijn laatste kans om op dat evenement uit te komen. Bovendien is olympisch goud één van de weinige prijzen die ik nog nooit heb gewonnen.”

In Rio de Janeiro 2016 keerde golf na een eeuw afwezigheid terug op de Spelen. Veel golfers kwamen niet opdagen uit angst voor besmetting met het zikavirus. Woods kampte destijds met een rugblessure en wist niet of hij ooit nog kon terugkeren op het hoogste niveau. Dat is hem inmiddels gelukt.

De Brit Justin Rose won drie jaar geleden goud in Rio. Elk land mag maximaal vier golfers afvaardigen naar Tokio. “Eerst moet ik me nog zien te plaatsen”, zegt Woods. ,,Dat wordt nog een zware opgave.”

  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.