Frits van Amersfoort.
Volledig scherm
PREMIUM
Frits van Amersfoort. © Marco Okhuizen

Zorgen bij Nederlandse raceteams: Geen vermogen om lang op te teren

De Formule 1 staat stil, maar de opstapklassen onder de koningsklasse ook. En bij die bescheiden teams zijn de financiële zorgen al snel nijpender, ook bij het Nederlandse VAR en MP Motorsport. ,,Het zou wel heel triest zijn als wij straks het loodje leggen in een jaar dat de grand prix van Nederland terug op de kalender had moeten komen.’’

Door Arjan Schouten

De Red Bulls, Mercedessen en Ferrari’s van deze wereld, die slaan zich wel door deze crisis. Maar wat met de kleinere teams? De brede basis onder de top van de autosport? Daar groeien de zorgen, nu het raceseizoen maar niet op gang komt vanwege corona. Ook in de Nederlandse racewereld. Bij Van Amersfoort Racing (VAR), actief in de Formule 3 en 4. En bij MP Motorsport, actief in de Formule 2 en 3. ,,Ieder raceteam probeert nu drijvende te blijven, in de hoop dat het straks in juli allemaal weer een beetje kan beginnen’’, vertelt Frits van Amersfoort, oprichter van VAR.

 1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

  17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

  Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.
 2. Piet van der Kruk (78), laatste Nederlandse gewichtheffer op de Spelen, overleden
  30 keer Nederlands record

  Piet van der Kruk (78), laatste Nederland­se gewichthef­fer op de Spelen, overleden

  Piet van der Kruk, de laatste Nederlander die als gewichtheffer actief was op de Olympische Spelen, is op 78-jarige leeftijd overleden. Van der Kruk eindigde op de Spelen van 1968 in Mexico-Stad op de negende plaats bij de zwaargewichten met een totaal van 487,5 kilogram. De oud-olympiër, geboren in Delft en woonachtig in Nootdorp, overleed donderdag in het ziekenhuis na een kort ziekbed, zo maakte zijn familie bekend.