1. Wat moeten we doen met de vrouwen en kinderen van IS?
  PREMIUM
  Column

  Wat moeten we doen met de vrouwen en kinderen van IS?

  Er hing een meneer van Amnesty International aan de lijn. Of ik bereid was om een paar teleurgestelde vrouwen van de Islamitische Staat in mijn huishouding op te nemen. Ik vroeg of dat met of zonder bijpassende bomgordel zou zijn. Dat vond die meneer van Amnesty een zeer impertinente vraag. Ik vroeg hem wat impertinent was. Is dat een soort van lekkage? Maar dan niet van de urine maar van het hersenvocht? De meneer van Amnesty werd boos en hing op.
 1. Als het aan mij ligt schaffen we per direct al het religieuze onderwijs af
  PREMIUM
  Column

  Als het aan mij ligt schaffen we per direct al het religieuze onderwijs af

  Opnieuw staat een flink deel van wakker Nederland op de achterste benen. Het is ze namelijk ter ore gekomen dat salafistisch onderwijs op salafistische onderwijsinstellingen ondanks eerdere salafistische beloftes in de praktijk toch neerkomt op kinderen die salafistisch onderwijs volgen. En dat is dan weer de schuld van links. Ik zou in deze gaarne een gepensioneerde Twentse porno-acteur willen citeren: ‘Doar löp oe de zak toch van leug….’
 2. Met de luie bips in de zon van Zuid-Europa
  PREMIUM
  column

  Met de luie bips in de zon van Zuid-Europa

  De Nederlander en de Vluchteling hebben in ieder geval in de zomer een gemeenschappelijk streven: Zo snel mogelijk met de luie bips in de zon van Zuid-Europa liggen. Wij Nederlanders hebben het daarbij iets comfortabeler. Daar zijn we nu eenmaal Nederlanders voor. Wij gaan pas in een gammel bootje zitten als we onze super-de-luxe caravan naast die van onze buurman op de camping hebben geparkeerd. De Vluchteling moet maar zien waar hij terecht komt.
 1. Donald Trump komt naar Terneuzen!
  PREMIUM

  Donald Trump komt naar Terneuzen!

  Donald Trump komt naar Terneuzen! Dat stond in de krant, dus dan zal het wel waar zijn. Donald Trump komt naar Terneuzen! Geen idee waar­om hij naar Terneuzen komt. Misschien wil hij weten hoe de autoriteiten in Terneuzen er in slagen om al die Zuid-Amerikaanse vluchtelingen buiten de gemeentegrens te houden. Want dat moet je Terneuzen nageven, er komen donders weinig Zuid-Amerikanen in Terneuzen. Ja, zo heel af en toe, maar die zitten dan in een touringcar. Dat zijn toeristen. Verder kent Terneuzen geen enkele probleem rondom die zogenaamde illegalen.
 1. De brexit lijkt net zo lang te gaan duren als The Battle of Britain
  PREMIUM
  COLUMN

  De brexit lijkt net zo lang te gaan duren als The Battle of Britain

  Het zal de meeste lezers vast zijn opgevallen: Engeland staat al een tijd lang totaal op zijn kop. En dan niet omdat Meghan Markle op het punt staat om te gaan biggen. Dat is ook verschrikkelijk nieuws. En dat ze in Engeland overwegen om een bevallingscoach in te gaan zetten is ook schokkend. Een bevallingscoach, wat een onzin. Ik zat gewoon helemaal in mijn eentje naar de geboorte van mijn dochter te kijken. Rare jongens en meisjes, die Engelsen.
 2. Rechts Nederland mag het naaldje wel eens in een ander plaatje hangen
  PREMIUM
  COLUMN

  Rechts Nederland mag het naaldje wel eens in een ander plaatje hangen

  Dat blijft toch een vervelend en oh zo menselijk trekje. Je hebt de verkiezingen gewonnen, je hebt jezelf triomfantelijk als een goddelijk naakte keizer op het schild laten hijsen, je hebt het politieke landschap voor de zoveelste maal veranderd in een tafel vol Mikado en ja hoor, het jennen van de verliezers kan weer beginnen. Of zijn er nog mensen die denken dat Forum voor Democratie het Lerarenmeldpunt in het leven heeft geroepen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren?