Volledig scherm
PREMIUM
Andre Manuel voor nieuwe column in Z katern. © Carlo ter Ellen DTCT

Alle Sinterklaasintochten voortaan 100 kilometer per uur

ColumnDe doorsnee lezer van Tubantia kent Meneertje Manuel als een man van het redelijke midden. Omdat ons land van de binnenlandse spanningen bijkans uit elkaar klapt, heb ik dan ook het volgende voorstel. Als we nu eens afspreken dat alle Sinterklaasoptochten zich vanaf nu verplicht moeten houden aan een minimale snelheid van 100 kilometer per uur. 

Want ik heb de proef op de som genomen, en ik kan u verklappen dat bij een snelheid van 100 kilometer per uur het verschil tussen een originele Zwarte Piet en de moderne Roetveeg Piet met het blote oog niet meer waar te nemen is. 

  1. Wat moeten we doen met de vrouwen en kinderen van IS?
    PREMIUM
    Column

    Wat moeten we doen met de vrouwen en kinderen van IS?

    Er hing een meneer van Amnesty International aan de lijn. Of ik bereid was om een paar teleurgestelde vrouwen van de Islamitische Staat in mijn huishouding op te nemen. Ik vroeg of dat met of zonder bijpassende bomgordel zou zijn. Dat vond die meneer van Amnesty een zeer impertinente vraag. Ik vroeg hem wat impertinent was. Is dat een soort van lekkage? Maar dan niet van de urine maar van het hersenvocht? De meneer van Amnesty werd boos en hing op.