André Manuel
Volledig scherm
PREMIUM
André Manuel © Carlo ter Ellen DTCT

De enige ware weg naar het pure geluk: de groteske leugen

columnNederlanders worden steeds depressiever. Niet alle Nederlanders. Alleen de Nederlanders die kampen met diep ongelukkige gevoelens. Daar is dus duidelijk een verband aan te wijzen. De eenvoudigste oplossing zou dan ook zijn om mensen die gebukt gaan onder zware depressiviteit te overspoelen met een enorme dosis geluk.

 1. Inburgeren, inclusief poedelnaakt ‘zwientie tikken’
  PREMIUM

  Inburgeren, inclusief poedel­naakt ‘zwientie tikken’

  We hebben niks tegen vluchtelingen. Zolang ze maar een beetje in het straatbeeld passen. Dat je d’r, zeg maar, niet van schrikt iedere keer als ze de hoek om komen. Dus graag niet van die al te donkeren. We hebben trouwens niks tegen donkeren. Zolang ze maar schoon zijn. Of heel ziek. Ziek is altijd goed. Dat we er niet al te lang last van hebben. Het liefst zien we ze radioactief besmet. Zodat ze licht geven. Is niet alleen veiliger in het verkeer. Maar ook hartstikke gezellig. Dat we er, zeg maar, alleen nog maar een piek op hoeven te zetten. Prettige Kerstdagen!
 2. Achterlijk grote boot op de Regge
  PREMIUM
  Column

  Achterlijk grote boot op de Regge

  Dat lijkt mij ook wel wat. Een achterlijk grote boot bestellen bij Roetgerink in Enter en die dan in Diepenheim pontificaal voor mijn deur laten bezorgen. Daar zouden dan drie bruggen (tijdelijk) voor afgebroken moeten worden, plus dat we natuurlijk een Nieuwe Waterweg moeten graven op het traject waar nu nog de N824 ligt. En Roetgerink moet natuurlijk bereid zijn een achterlijk grote boot voor mij in elkaar te zetten. Al lijkt me dat een financiële prikkel van 430 miljoen euro wonderen verricht. Daar moet Roetgerink normaal gesproken de gehele wintercollectie voor verkopen.