André Manuel
Volledig scherm
PREMIUM
André Manuel © Carlo ter Ellen

De Kloof, de Verzonnen Kloof

Lezers! Vandaag wil ik het met u hebben over De Kloof. En dan heb ik het dus niet over dat sleufje waarmee u met de zijkant van een muntje de tepel van uw vrouw weer vast kunt draaien. Dat is een kloofje. 

 1. Met vrouwen win je de oorlog niet. Die lopen alleen maar in de weg
  PREMIUM

  Met vrouwen win je de oorlog niet. Die lopen alleen maar in de weg

  Ze zijn op. Wie? De Russen. De Russen zijn op. Weg. Foetsie. Verschwunden. Vot. Kats vot. Te vroeg ook. De Russen zijn te vroeg op. Die hele fucking kernoorlog is nog niet eens begonnen en ze zijn al op. Niet alle Russen zijn op. Het gaat hier om de jonge tot wat minder jonge volwassenen van het mannelijke geslacht in het bezit van de Russische nationaliteit en dan ook nog eens redelijk goed ter been zijnde. Die zijn op.
 2. We maken van Oostvaardersplassen een Forumland
  PREMIUM
  column

  We maken van Oostvaar­ders­plas­sen een Forumland

  En wat als we de Ongevaccineerden nu eens gezellig bij elkaar drijven? Voor het overzicht. Dat we een stukje natuur afzetten in de Oostvaardersplassen. Hoeft wat mij betreft niet met echt prikkeldraad. Mag ook met vleesvervangers. Of Lego. Hoeft ook geen stroom op te staan. Misschien een 9-Volts batterij. Voor het idee. Maar het plan is dat we de Ongevaccineerden achter het gaas zetten om ze zo de aandacht te geven waar ze zo hartstochtelijk naar verlangen. Dat ze weten dat we aan ze denken. Noemen we dat een Gebrek Aan Concentratie Kampje.