André Manuel
Volledig scherm
PREMIUM
André Manuel © Carlo ter Ellen

De winnaars blijken opeens alle drie van het CDA

Stel, je schrijft een wedstrijd uit. Iets ludieks. De Mooist Versierde Dildo van het Jaar. Mag ook wat anders zijn. Dit is een voorbeeld. Maar het zou toch kunnen? De Mooist Versierde Dildo van het Jaar. Voor tijdens de Pasen. Dat de kinderen daarmee door de straten kunnen lopen. Is toch een soort van vruchtbaarheidssymbool. 

 1. Het moet voor zo’n linkse uitvreter wel een hobby blijven
  PREMIUM
  column

  Het moet voor zo’n linkse uitvreter wel een hobby blijven

  Het is zeker een klap geld. Honderdvijfenzeventig miljoen voor een schilderijtje waar Karel Appel van zou hebben gezegd: ‘Dat kan mijn driejarige kleinkind ook. Nou ja. Dat kan mijn driejarige kleinkind goedkoper.’ En met dat bedrag zijn we er natuurlijk nog niet. Daar komen nog reiskosten bovenop. Want dat schilderijtje moet nog worden opgehaald uit het verre Frankrijk. Dat is gewoon een totaal ander land.
 2. Niet zoveel behoefte aan kussenslopen
  PREMIUM

  Niet zoveel behoefte aan kussenslo­pen

  Dat is me toch ook wat. Pleeg je met je goeie gedrag een plofkraak vlak over de grens, blijk je op de terugweg al na één keer tanken de gehele opbrengst er doorheen te hebben gejaagd. Dat is toch niet meer uit te leggen? In wat voor land leven we als zelfs de misdaad niet meer loont? Kan de Telegraaf geen nationale inzamelingsactie starten? Voor de Harder Dan Alle Anderen Werkende Automobilisten. Voordat we alleen nog maar naar de pomp kunnen lopen.