André Manuel
Volledig scherm
André Manuel © Carlo ter Ellen DTCT

Ik voel vooral veel medelijden

ColumnNou ja. Meedoen is belangrijker dan winnen. Toch? Ik had er al niet al te veel vertrouwen in. Ik win namelijk nooit iets. En als ik dan toch iets win, blijkt er iets niet te kloppen. En dan win ik alsnog niks. Wat ik al had gedacht. Geeft niet. Als ik niet win, dan wint iemand anders. En ik gun het iemand anders van harte.

 1. Met vrouwen win je de oorlog niet. Die lopen alleen maar in de weg
  PREMIUM

  Met vrouwen win je de oorlog niet. Die lopen alleen maar in de weg

  Ze zijn op. Wie? De Russen. De Russen zijn op. Weg. Foetsie. Verschwunden. Vot. Kats vot. Te vroeg ook. De Russen zijn te vroeg op. Die hele fucking kernoorlog is nog niet eens begonnen en ze zijn al op. Niet alle Russen zijn op. Het gaat hier om de jonge tot wat minder jonge volwassenen van het mannelijke geslacht in het bezit van de Russische nationaliteit en dan ook nog eens redelijk goed ter been zijnde. Die zijn op.
 2. Dit zijn dus geen grappen: pesticiden kunnen hersenen in ontwikkeling schaden
  PREMIUM

  Dit zijn dus geen grappen: pesticiden kunnen hersenen in ontwikke­ling schaden

  Nou las ik me daar toch een gek bericht. Echt heel raar. Over pesticiden. En dan heb ik het dus niet over de hulp die ervoor zorgt dat een broodje steeds warmer en dunner wordend vlees dwars door het menselijk lichaam toch nog zo goed als blindelings de uitgang weet te vinden. Dat is peristaltiek. Lezers die dat onderscheid niet weten te maken werken waarschijnlijk de hele dag in de bestrijdingsmiddelenindustrie. Of die zijn aan de drugs. Wat in de praktijk op hetzelfde neerkomt. Je wordt er namelijk nogal daas van. Van die pesticiden. Want daar is dus iets raars mee aan de hand.
  Diepenheim