Volledig scherm
PREMIUM
Andre Manuel © Koen Verheijden

Ook Jehova’s getuigen zijn dus maar gewoon mensen

COLUMNMeneertje Manuel viel deze week van zijn stoel van verbazing. Nu ook al seksueel misbruik bij de Jehova’s getuigen! Ik wist dat ze al jarenlang met God aan het rommelen waren, maar ik dacht dus altijd dat het gebeurde met wederzijdse toestemming. Jammer. Ik hoopte dat de Jehova’s er een hogere moraal op na hielden. 

Natuurlijk had ik weleens een vermoeden dat er ook in die kringen aan het uitwisselen van lichaamssappen gedaan werd. Er liepen tenslotte iedere zaterdag een heleboel mini-Jehovaatjes bij ons door de straat. Maar ik heb dus altijd gedacht dat ze die van God zelf hadden gekregen. Dat ze daar zegeltjes voor konden sparen. En dan met een volle kaart naar het hoofdkwartier in Emmen om die in te ruilen voor een splinternieuwe. Eentje die nog nooit gebruikt was. Nu blijkt dus dat ook de Jehova’s zich bezondigen aan geslachtsgemeenschap. 

  1. Het coronavirus is een kans
    PREMIUM
    COLUMN

    Het coronavi­rus is een kans

    Dat coronavirus, ik begrijp niet waarom we daar zo paniekerig over doen. We zouden het ook kunnen kan zien als een mogelijkheid die ons in de schoot wordt geworpen. Zo zijn er in ons land meer dan 10.000 50-plussers met een soort van doodswens. Nu kijk ik zelf weleens per ongeluk naar Omroep Max, dus die doodswens snap ik. Die 10.000 zouden we dus mooi op het vliegtuig naar Wuhan kunnen zetten. Er zijn toch al Nederlanders die het volslagen belachelijk vinden dat de KLM is gestopt met zijn vluchten naar die miljoenenstad, die mogen dan gratis met ze mee. In de bagageruimte.