André Manuel
Volledig scherm
PREMIUM
André Manuel © Carlo ter Ellen

Voorspellingen op drempel van Jubeljaar 2023

Omdat het leven al lastig zat is en de toekomst zo onzeker als een Noord-Koreaanse zwangerschapstest, kom ik op de drempel van Jubeljaar 2023 met een aantal voorspellingen om het dreigende leed hopelijk wat te verzachten. Nou. Daar gaan we.

 1. Almelo mag ter compensatie de eerstvolgende Floriade organiseren
  PREMIUM

  Almelo mag ter compensa­tie de eerstvol­gen­de Floriade organise­ren

  Als we de boeren nou beloven dat er, om het leed enigszins te verzachten, ook een kleine tienduizend D66-leden geruimd gaan worden? En dat de boeren dan zelf mogen kiezen wat er met die D66’ers gaat gebeuren? Dat ze worden geïnjecteerd. Of dat ze een paar rondjes mee mogen draaien, met hun liberale tepeltjes hangend aan de melkrobot. Dat ze even mogen proeven van het boerenbestaan. Ze hoeven niet naar het slachthuis. Dat zou ongepast zijn. Het zijn vegetariërs.
 2. Tradities, die moeten we koesteren
  PREMIUM

  Tradities, die moeten we koesteren

  Tradities. Daar ben ik dus dondersgek op. Al heel lang. En dan ook nog eens elk jaar opnieuw. Gekke tradities. Zoals tijdens de jaarlijkse Geschutterfeesten een kanon uit de 17e eeuw naar mijn slaapkamer sjouwen en die dan op 2 april ’s ochtends om 17 minuten over 5 af laten gaan. Daar kun je mij dus echt voor wakker maken. Culinaire tradities. Hou ik ook van. Vooral als er wat te eten bij zit. Als het maar geen patat is. Dat mag niet van mijn geloof.