Volledig scherm
PREMIUM
Andre Manuel

‘We zijn een land van zeikerds, we zeiken ons het graf in’

COLUMNOok dit jaar zal Meneertje Manuel ons land niet gaan vertegenwoordigen tijdens het songfestival. Ik zat er wel dichtbij. Bij de laatste 17 miljoen! Net als Thomas Berge. Een journalist van het gerenommeerde muziektijdschrift Story hing aan de telefoon en vroeg of ik erg teleurgesteld was. Nee. Nou, daar kon hij wel een bladzij mee vullen. 

Wel heb ik auditie gedaan als cellist in het orkest dat de live muziek gaat verzorgen tijdens het songfestival. Ik kan alleen voor geen meter cello spelen. Maar dat leek me geen bezwaar. Die muzikanten worden tenslotte ook niet betaald. Wat ik ontzettend grappig vind. Op een internationaal muziekfestival juist de muzikanten behandelen als uitschot, het definitieve sluitstuk op de begroting. Alsof je Hakim Ziyech voor een paar consumptiebonnen iedere twee weken laat opdraven in de Arena. Zodat hij de broodnodige ervaring op kan doen. 

  1. Het coronavirus is een kans
    PREMIUM
    COLUMN

    Het coronavi­rus is een kans

    Dat coronavirus, ik begrijp niet waarom we daar zo paniekerig over doen. We zouden het ook kunnen kan zien als een mogelijkheid die ons in de schoot wordt geworpen. Zo zijn er in ons land meer dan 10.000 50-plussers met een soort van doodswens. Nu kijk ik zelf weleens per ongeluk naar Omroep Max, dus die doodswens snap ik. Die 10.000 zouden we dus mooi op het vliegtuig naar Wuhan kunnen zetten. Er zijn toch al Nederlanders die het volslagen belachelijk vinden dat de KLM is gestopt met zijn vluchten naar die miljoenenstad, die mogen dan gratis met ze mee. In de bagageruimte.