Andre Manuel
Volledig scherm
PREMIUM
Andre Manuel

‘We zijn een land van zeikerds, we zeiken ons het graf in’

COLUMNOok dit jaar zal Meneertje Manuel ons land niet gaan vertegenwoordigen tijdens het songfestival. Ik zat er wel dichtbij. Bij de laatste 17 miljoen! Net als Thomas Berge. Een journalist van het gerenommeerde muziektijdschrift Story hing aan de telefoon en vroeg of ik erg teleurgesteld was. Nee. Nou, daar kon hij wel een bladzij mee vullen. 

 1. Met de luie bips in de zon van Zuid-Europa
  PREMIUM
  column

  Met de luie bips in de zon van Zuid-Europa

  De Nederlander en de Vluchteling hebben in ieder geval in de zomer een gemeenschappelijk streven: Zo snel mogelijk met de luie bips in de zon van Zuid-Europa liggen. Wij Nederlanders hebben het daarbij iets comfortabeler. Daar zijn we nu eenmaal Nederlanders voor. Wij gaan pas in een gammel bootje zitten als we onze super-de-luxe caravan naast die van onze buurman op de camping hebben geparkeerd. De Vluchteling moet maar zien waar hij terecht komt.
 2. Pas nou een beetje op met die satire
  PREMIUM
  Column

  Pas nou een beetje op met die satire

  Ik had de organisatie van de Zwarte Cross er nog zo voor gewaarschuwd: pas nou een beetje op met die satire! Niet iedereen gaat dat snappen. Die mensen zijn nog niet zo ver. Die geloven nog in God. Of die denken dat ze nog in God geloven. Of het zijn mensen die denken dat mensen die nog in God geloven zich niet zelf kunnen verdedigen. Wat natuurlijk ook zo is. Omdat ze het daar te druk voor hebben. Want dat zijn nog echte gelovigen. Die hebben daar een dagtaak aan.