Volledig scherm
De politie doet sporenonderzoek op de kruising Kayersdijk/Haringvliet na de aanrijding, zaterdagochtend. © Pim Velthuizen

18-jarige man langer in cel als verdachte van ‘veroorzaken aanrijding’ op Kayersdijk in Apeldoorn

videoDe 18-jarige Apeldoorner die zaterdagochtend werd opgepakt na een aanrijding op de Kayersdijk in Apeldoorn zit nog vast. 

Volgens een woordvoerder van de politie is de man aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een verkeersongeval. Daarbij raakte een 26-jarige man uit Apeldoorn zwaargewond. De politie doet daar momenteel onderzoek naar. Mogelijk is het slachtoffer met opzet aangereden. De politie heeft signalen dat er een conflict tussen verdachte en slachtoffer op zijn vrienden vooraf is gegaan aan de aanrijding. 

Voorgeleid

De 18-jarige verdachte wordt dinsdag voorgeleid bij de rechtbank; dan wordt bekeken of er op basis van het politie-onderzoek reden is hem langer in de cel te houden. Hoe het met de 26-jarige gaat is onduidelijk. 

Vlak na het ongeval op de Kayersdijk in Apeldoorn werd deze video gemaakt:

  1. Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?
    PREMIUM

    Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?

    Afgelopen dinsdag overleed de 26-jarige Apeldoorner Mike ter Halle nadat hij vorig weekeinde vermoedelijk opzettelijk werd aangereden door een 18-jarige plaatsgenoot. De politie hield de 18-jarige in eerste instantie aan op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding. De rechter-commissaris besloot dinsdag de verdachte nog zeker veertien dagen vast te houden, en de verdenking te verzwaren naar poging tot doodslag. Waarom is er sprake van een verdenking poging tot doodslag?