De politie doet op maandag 9 december onderzoek aan de Sikkel in Apeldoorn.
Volledig scherm
De politie doet op maandag 9 december onderzoek aan de Sikkel in Apeldoorn. © Luciano de Graaf

28-jarige man uit Apeldoorn opgepakt voor schietpartij aan De Sikkel

UpdateEen 28-jarige man uit Apeldoorn is vandaag opgepakt voor zijn mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij aan De Sikkel in Apeldoorn vorig jaar december. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. 

Bij de schietpartij vielen meerdere gewonden. Ook werden vijf mannen opgepakt. Een 54-jarige, 27-jarige, 28-jarige, 24-jarige en 26-jarige. Zeker twee van hen werden weer vrijgelaten.  

Tweede schietpartij

Het onderzoek naar het schietincident is nog in volle gang. De politie bekijkt ook of er een relatie is met de schietpartij aan de Gentiaanstraat een maand eerder. Alle eerder opgepakte mannen zijn nog verdachten in de zaak. 

Woordvoerder Hans-Robert Scheperkeuter zei eerder tegen de Stentor dat er sprake lijkt van een langer lopend conflict in de relationele sfeer. Een bewoonster van de Gentiaanstraat deelde op Facebook camerabeelden van drie gemaskerde mannen die bij haar voor de deur stonden, even voor het schietincident aan de Sikkel.  Zij trok daarbij de link met de latere gebeurtenissen in de wijk de Heeze. 

 1. Nog niet opgemaakt door de supermarkt tijdens seniorenuurtje in Apeldoorn
  PREMIUM

  Nog niet opgemaakt door de supermarkt tijdens senioren­uur­tje in Apeldoorn

  De zon is nog niet boven de horizon wanneer de eerste klanten met een winkelwagentje het AH-filiaal op winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn binnengaan. Het is maandagochtend en het van 07.00 tot 08.00 uur speciaal voor ouderen ingestelde boodschappenuurtje is net van start gegaan. Albert Heijn is ene van de supermarkten die helpt zo de ‘kwetsbare groep te beschermen in verband met het coronavirus’. En dat wordt gewaardeerd.
 1. Apeldoornse organisatie zorgt - in beschermende kleding - dat coronapatiënten niet in eenzaamheid hoeven te sterven

  Apeldoorn­se organisa­tie zorgt - in beschermen­de kleding - dat coronapa­tiën­ten niet in eenzaam­heid hoeven te sterven

  Palliaterm in Apeldoorn, een netwerkorganisatie van zelfstandige zorgverleners die patiënten in de laatste fase van hun leven zorg aan huis verlenen, staat klaar om patiënten die aan corona lijden en stervende zijn in hun eigen woning te verzorgen. ,,Voor ons is dit ook een beetje pionieren, maar het is belangrijk dat mensen weten dat wij de mogelijkheid gaan bieden. Mensen hoeven zo niet in alle eenzaamheid in een ziekenhuis te sterven”, zegt bestuurder Dietske van Maanen. Inmiddels is zondag de eerste coronaptiënt bij Palliaterm aangemeld.