Dietske van Maanen, bestuurder van de Apeldoornse thuiszorgcoöperatie  Palliaterm, maakt zich boos over het huidige zorgstelsel in Nederland. Als het budget van zorgverzekeraar in de loop van het jaar opraakt, moet ze stad en land bewegen alsnog zorg te bieden aan mensen die thuis willen sterven.
Volledig scherm
PREMIUM
Dietske van Maanen, bestuurder van de Apeldoornse thuiszorgcoöperatie Palliaterm, maakt zich boos over het huidige zorgstelsel in Nederland. Als het budget van zorgverzekeraar in de loop van het jaar opraakt, moet ze stad en land bewegen alsnog zorg te bieden aan mensen die thuis willen sterven. © Maarten Sprangh

90-jarige vrouw kon thuis niet sterven door zorgplafond verzekeraar: ‘Zo sneu! Hoe kon dit gebeuren?’

Het was een noodkreet op Twitter. ‘Een 90-jarige mevrouw die niet thuis kan sterven omdat ons zorgplafond van CZ is bereikt. Er zijn geen andere aanbieders, dus mevrouw moet naar hospice. Zo sneu!’ Hoe kon dit gebeuren?

  1. Opsteker voor Jagersvereniging in strijd om ‘omstreden’ slogan (die in Apeldoorn voor bekladdingen zorgde)
    PREMIUM

    Opsteker voor Jagersvere­ni­ging in strijd om ‘omstreden’ slogan (die in Apeldoorn voor bekladdin­gen zorgde)

    De Jagersvereniging mag de slogan ‘Veilig op weg, daar jagen wij voor’ blijven gebruiken. Er is al een tijdje veel te doen over de campagne. Zo werden in Apeldoorn posters besmeurd en een vrouw diende een klacht in bij de Reclame Code Commissie. Die oordeelde in eerste instantie dat de slogan misleidend en oneerlijk is, maar in hoger beroep is dat besluit van tafel geveegd.