Potentiële kopers bekijken een camper. Het aantal campers in Nederland is in tien jaar tijd verdubbeld. De populariteit is deels te verklaren door het coronavirus: met een camper kunnen vakantiegangers relatief veilig reizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Potentiële kopers bekijken een camper. Het aantal campers in Nederland is in tien jaar tijd verdubbeld. De populariteit is deels te verklaren door het coronavirus: met een camper kunnen vakantiegangers relatief veilig reizen. © ANP / ANP

Aantal camperbedrijven stijgt snel (net als de verkoop)

Het aantal camperbedrijven in Nederland groeit als kool. Dat past in de trend dat Nederlanders steeds vaker met campers op vakantie gaan. Corona gaf dat nog eens een extra boost. De afgelopen vijf jaar kwamen er ruim 350 camperbedrijven bij. De teller staat nu op 836 (een plus van 78 procent). Vooral in Gelderland kun je met 146 camperbedrijven goed terecht.

  1. Apeldoorn komt met bijzonder signaal in strijd tegen discriminatie: ‘Dit is het begin’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Apeldoorn komt met bijzonder signaal in strijd tegen discrimina­tie: ‘Dit is het begin’

    ‘In Nederland behandelen we iedereen op dezelfde manier’. Na een jarenlang pleidooi vanuit de politiek heeft artikel 1 van de Grondwet nu een prominente plek op de glazen pui van het oude raadhuis in Apeldoorn. Een belangrijk signaal in de strijd tegen discriminatie, vindt initiatiefneemster Lilian Haak (WijApeldoorn). Ze heeft echter gemengde gevoelens: verzuipt de boodschap niet?