Volledig scherm
PREMIUM
Zo ongeveer kan de Meerveldse Enk er straks uitzien, gezien vanaf Meervelderweg. Het onderzoek naar kansrijke windmolenlocaties gaat tot nu toe uit van molens met een ashoogte van 120 meter, en wieken van 60 meter. De beelden zijn een impressie, benadrukt de gemeente Apeldoorn. Zo staan bij de vijf mogelijke locaties nog niet de precieze plek en de aantallen windmolens vast. © Pondera/ Google Street View

Actiegroep in Uddel tegen komst windmolens

Een groep inwoners van Uddel en directe omgeving loopt te hoop tegen de mogelijke komst van windmolens. Drie locaties in het gebied tussen Uddel en de A1 zijn hiervoor in beeld.

Daarnaast kijkt de gemeente naar een plek nabij het A50-tankstation De Somp, en naar een locatie bij Loenen. De vijf plekken zijn naar voren gekomen door een onderzoek van een adviesbureau. Dat bekeek in welke stukken van de gemeente turbines in elk geval niet botsen met wetten of praktische beperkingen.
Of er op die plekken daadwerkelijk turbines komen, hangt af van verder onderzoek. En van de eisen die de gemeenteraad van Apeldoorn aan zo’n locatie gaat stellen. Komende donderdag bespreekt de lokale politiek het onderwerp. Dinsdag hadden zich al twintig mensen gemeld om aan het begin van die vergadering hun zegje te doen.