Volledig scherm
PREMIUM
Erik Neuteboom (l) en Wilco Nieuwenhuis lieten afgelopen zomer zien dat ze zich grote zorgen maken over wat ‘Lelygate' betekent voor Klarenbeek: ,,Dit wordt de ideale plek voor vliegtuigspotters.’’ © Gep Leeflang

Actiegroepen: Apeldoornse politiek moet actie eisen tegen vlieglawaai

De Apeldoornse gemeenteraad moet zijn standpunt met betrekking tot Lelystad Airport aanscherpen. Dat stelt actiegroep Red de Veluwe! in de aanloop naar de politieke markt van morgenavond. Daar staat de problematiek van de lage vliegroutes vanaf de nieuwe vakantieluchthaven op de agenda.

In november sprak de gemeenteraad voor het laatst over de problemen die te verwachten zijn bij de opening van Lelystad Airport. Wethouder Wim Willems kondigde toen aan dat er op diverse plekken in de gemeente sensoren zullen worden geplaatst om vast te stellen hoeveel vlieglawaai de bewoners over zich heen krijgen door vluchten van Lelystad Airport, vliegveld Teuge en de militaire vliegbasis Deelen.  Red de Veluwe! was een van de belangengroepen die toen ook al aandrongen op de grootst mogelijke waakzaamheid om te voorkomen dat de gemeente Apeldoorn met onaanvaardbare overlast wordt geconfronteerd. Gemeenteraadsleden kregen de oproep vooral te lobbyen bij hun partijgenoten in de Tweede Kamer.