De Hoofdstraat in Apeldoorn: toen en nu.
Volledig scherm
PREMIUM
De Hoofdstraat in Apeldoorn: toen en nu. © Rob Voss / Kevin Hagens

Afstand houden? Dat is voorbij. ‘Durf het niet te zeggen als ik het wél wil’

De ‘anderhalvemetermaatschappij’ lijkt alweer vergeten: groepjes mensen komen samen in de binnenstad van Apeldoorn. Ze doen een boodschap, slenteren door de Hoofdstraat of gaan een hapje eten. Afstand houden? Dat is voorbij.

0 reacties

 1. Apeldoornse kroegbaas was ‘wel degelijk gewaarschuwd’ voor coronasluiting
  PREMIUM

  Apeldoorn­se kroegbaas was ‘wel degelijk gewaar­schuwd’ voor coronaslui­ting

  De Apeldoornse kroegbaas die vrijdag per direct zijn deuren moest sluiten omdat hij de coronaregels overtrad, was wel degelijk gewaarschuwd. Dat stelt de gemeente Apeldoorn na kritiek van Duncan Stern, eigenaar van Herberg het Oude Loo. ,,Ik denk dat de gemeente plaatsen, data, tijdstippen en namen door elkaar heeft gehaald”, zei hij in de Stentor. Daar is geen sprake van, benadrukt de gemeente.
 2. Ugchelen heeft met vestiging van meesterslager weer vet op de botten: ‘Ik wil de beste van Nederland zijn’
  PREMIUM

  Ugchelen heeft met vestiging van meestersla­ger weer vet op de botten: ‘Ik wil de beste van Nederland zijn’

  Vorstelijke stukken cote de boeuf en entrecote hangen al te rijpen, klaar om voor de feestdagen te worden geportioneerd. Terwijl het aantal vestigingen in Nederland ieder jaar terugloopt, heeft Ugchelen over een week weer een slagerij, in het pand waar tien jaar geleden de dorpsslager zijn deuren sloot. Diens opvolger barst van ambitie: Hans-Peter Spaans (34) is een van de tien Nederlanders met de titel meesterslager.