Volledig scherm
De Albert Heijn aan de Saloméstraat is dinsdagmorgen gewoon geopend. © Arnoud Heins

Albert Heijn in Apeldoorn na overval weer gewoon open

Alsof er niets gebeurd is. De gisteravond rond 21.40 uur overvallen Albert Heijn aan de Saloméstraat in Apeldoorn opende vanmorgen ‘gewoon’ om 7.00 uur de deuren en sindsdien is het er weer business as usual

Kassa's draaien. Klanten komen en gaan. Aan niets is deze dinsdagmorgen rond 8.30 uur te merken dat er gisteravond een heftige gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Kort voor sluitingstijd kwam een gemaskerde overvaller met een mes de winkel binnen. Het is nog onduidelijk of de man, die er te voet vandoor ging, ook buit heeft gemaakt. 

Tevergeefse zoekactie

De politie startte meteen een zoekactie in hele omgeving van het tijdelijke winkelcentrum Anklaar. Die bleef zonder resultaat. In de winkel zelf werden sporen veiliggesteld. Het supermarktpersoneel maakte maandagavond een kalme indruk. Bij het incident vielen ook geen gewonden. 

Extra zuur is dat de overval plaatsvond binnen de extra openingsuren die de Albert Heijn sinds een week kent. Om te wennen aan de nieuwe situatie, op 9 oktober gaat het filiaal over naar het nieuwe winkelcentrum Anklaar, is de winkel nu tot 22.00 uur open.

Eerdere incidenten

Het was niet de eerste overval op de tijdelijke locatie. In augustus 2017 vormde de Kruidvat het doelwit. Aan het begin van dat jaar werd het winkelcentrum ontruimd na een mislukte ramkraak bij de pinautomaat van de Rabobank.

Volledig scherm
© Arnoud Heins
  1. Privacywet: overschot vrijwilligers voor hulp rouwverwerking in Apeldoorn
    PREMIUM

    Privacywet: overschot vrijwilli­gers voor hulp rouwverwer­king in Apeldoorn

    Teveel vrijwilligers? Het kàn! Bij de Kap in Apeldoorn zijn er momenteel meer begeleiders voor rouwverwerking dan zich mensen aandienen die deze steun kunnen gebruiken. De oorzaak? De privacywet. De gemeente Apeldoorn mag geen informatie meer aan de Kap doorsturen over families waarin iemand is ontvallen. ,,We kregen voorheen gemiddeld jaarlijks 550 adressen. Nu geen enkele meer,” zegt coördinator Hetty van der Veen.