Een illustratie van verwarming van een huis door middel van waterstof. In Apeldoorn bouwt netwerkbeheerder  een demohuis waar vakmensen worden opgeleid hiermee te werken.
Volledig scherm
PREMIUM
Een illustratie van verwarming van een huis door middel van waterstof. In Apeldoorn bouwt netwerkbeheerder een demohuis waar vakmensen worden opgeleid hiermee te werken. © Alliander/Kiwa

Alliander gaat oefenen met waterstof in ’opleidingswoonhuis’ Apeldoorn

Een zogenoemd demo waterstofhuis wordt in de loop van het jaar in Apeldoorn in gebruik genomen. Het woonhuis, een initiatief van netwerkbedrijf Alliander en keuringsinstituut Kiwa, dient als opleidingslocatie. Vakmensen kunnen hier leren hoe ze in woonwijken de huidige aardgasvoorziening geschikt kunnen maken voor waterstof.

  1. Politie Apeldoorn deelt corrigerende tik uit na agressief en 'levensgevaarlijk rijgedrag’
    PREMIUM
    video

    Politie Apeldoorn deelt corrigeren­de tik uit na agressief en 'levensge­vaar­lijk rijgedrag’

    Is het normaal dat een politieman iemand die hij al op de grond in bedwang houdt nog een klap geeft? De twee Apeldoornse jongens die dat woensdagavond filmden in de buurt van het Oranjepark keken daar wel gek van op. De politie van Apeldoorn reageert op de videobeelden: ,,Iemand die zich zo heftig verzet dat we hem niet goed kunnen aanhouden, kan een vervelende tik krijgen.”