Een beeld uit de voedselbank (de foto stamt uit 2019). Apeldoorn wil onder meer mensen gaan helpen die nog geen gebruik maken van regelingen, of daar nu nog niet voor in aanmerking komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld uit de voedselbank (de foto stamt uit 2019). Apeldoorn wil onder meer mensen gaan helpen die nog geen gebruik maken van regelingen, of daar nu nog niet voor in aanmerking komen. © Archief/Kevin Hagens

Apeldoorn wil armoede bestrijden met een plan van 7 miljoen euro

Armoede - en de gevolgen daarvan - bestrijden. Het is een ambitieus doel dat de gemeente Apeldoorn heeft met een groot ‘aanvalsplan’. De komende twee jaar moet 7,35 miljoen euro helpen, ook mogelijk voor mensen die nu nog net niet in aanmerking komen voor bepaalde regelingen.

0 reacties

 1. Biljarters hard geraakt door hoge energieprijzen, heeft Henk uit Eerbeek de oplossing? ‘Ik heb goud in handen’
  PREMIUM
  met video

  Biljarters hard geraakt door hoge energie­prij­zen, heeft Henk uit Eerbeek de oplossing? ‘Ik heb goud in handen’

  Een verwarmde biljarttafel die loeit op 35 graden, terwijl-ie net zoveel energie verbruikt als een driepersoonshuishouden. Het is in de huidige energiecrisis een blok aan het been voor kroegeigenaren, zoals Marco van Amersfoort uit Vaassen. Komt de oplossing uit Eerbeek? Volgens biljartondernemer Henk ten Berk de Boer wel. ,,Ik heb goud in handen.”
 2. Apeldoorn blaast zwaar omstreden ‘annexatie’ voetbalvelden af: vliegend hert gooit roet in het eten
  PREMIUM

  Apeldoorn blaast zwaar omstreden ‘annexatie’ voetbalvel­den af: vliegend hert gooit roet in het eten

  De zwaar omstreden ‘annexatie’ van twee trainingsvelden van AGOVV door de gemeente Apeldoorn is van de baan. Door ze definitief in te richten als overloopparkeerplaats voor Apenheul zouden de parkeerproblemen rond het dierenpark moeten worden opgelost. Het beschermde vliegend hert gooit echter roet in het eten. Mogelijk komt er nu een extra laag op Apenheuls hoofdparkeerplaats.