Volledig scherm
PREMIUM
Beveiligingscamera's in het centrum van Apeldoorn zijn verouderd. © Maarten Sprangh

Apeldoorn wil nu tóch de haperende bewakingscamera’s in uitgaansgebied vervangen

Na de zomer worden de verouderde, haperende camera's in het uitgaansgebied van Apeldoorn vervangen. Twee jaar geleden werd al geconstateerd dat de kwaliteit van de beelden ver onder de maat was en vervanging op ‘zeer korte termijn’ nodig was, maar die liet op zich wachten. Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad nu om drie ton voor de vervanging van de camera's en de achterliggende systemen. 

Nog voor de zomervakantie moet de aanbesteding klaar zijn, zodat na de zomer de camera's dan eindelijk vervangen kunnen worden. Dat was al veel langer nodig. Ruim twee jaar geleden bleek al dat de politie de dader van een ernstig incident achteraf niet kon identificeren omdat de beeldkwaliteit te slecht was. De filmapparatuur stamt nog uit het analoge tijdperk, bij enkele camera's is de kleur inmiddels weggevallen en is de herkenning van personen erg moeilijk. 

  1. Weg met de misverstanden: project in Apeldoorn wil nieuwkomer helpen op arbeidsmarkt
    PREMIUM

    Weg met de misverstan­den: project in Apeldoorn wil nieuwkomer helpen op arbeids­markt

    Waarom is het lastig voor veel nieuwkomers in Nederland een plek op de arbeidsmarkt te verwerven? Omdat die nieuwkomer en Nederlandse bedrijven elkaar niet altijd begrijpen, zo is al vaak vastgesteld. Een Apeldoorns initiatief probeert die eeuwige valkuil nu te dichten. Een eerste groep Syrische vrouwen is getraind om beter toegerust aan de slag te gaan. Grote zorgorganisaties zijn enthousiast.