Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © anp

Apeldoorner (19) die seks had met 12-jarig meisje tijdens de nachtdienst van haar vader is uitzondering voor de rechter

Het mag niet volgens de wet: alleen een taakstraf opleggen bij een zedenzaak. Toch deed de Arnhemse rechtbank het vrijdag bij een 19-jarige inwoner van Apeldoorn die afgelopen april twee keer seks had met een 12-jarig meisje in Renkum.

 1. Apeldoornse arts in Zuid Afrika over omikron-variant: ‘Zorgelijk, maar stop met paniekvoetbal’
  PREMIUM

  Apeldoorn­se arts in Zuid Afrika over omikron-variant: ‘Zorgelijk, maar stop met paniekvoet­bal’

  Hij zit al dertig jaar in Zuid-Afrika als arts en is voorlopig niet van plan om terug te keren. ,,De administratieve belasting, de invloed van de zorgverzekeraars en de politiek op de gezondheidszorg is in Nederland te groot,” zegt Apeldoorner Hugo Tempelman vanuit de Zuid-Afrikaanse provincie Limpopo, zo’n 200 kilometer boven Johannesburg. ,,De ziektenoden uit de maatschappij zijn niet meer bepalend. En dat zie je in Nederland terug in een zwalkend coronabeleid.”
 2. Willem-Alexander wil Kroondomein Het Loo drie maanden per jaar gesloten houden: ‘Belang van de natuur staat voorop’
  PREMIUM
  update

  Wil­lem-Alexan­der wil Kroondo­mein Het Loo drie maanden per jaar gesloten houden: ‘Belang van de natuur staat voorop’

  Ruim de helft van Kroondomein Het Loo blijft toch drie maanden per jaar gesloten, als het aan koning Willem-Alexander ligt. Dat blijkt uit de subsidieaanvraag die het Kroondomein heeft ingediend. De koning vraagt niet langer voor het hele gebied natuursubsidie aan, maar voor een deel ervan. Het gaat om een bedrag van 4,2 miljoen euro voor een periode van zes jaar.