Apeldoorner (81) komt om het leven door gevolgen ongeluk Apeldoorns Kanaal

Een 81-jarige man uit Apeldoorn is overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een ongeluk op 9 februari in Lieren. Daarbij reed een auto het Apeldoorns Kanaal in. Dat heeft de politie vanmorgen bevestigd. 

Het is niet duidelijk hoe het ongeval kon gebeuren, aldus de politie. Er werden twee mensen uit de auto gehaald. Een van hen moest worden gereanimeerd. 

Het ongeluk gebeurde op de Lierderstraat, ter hoogte van eetcafé de Nieuwe Ruysch. De politie Apeldoorn sprak direct al van een ‘heftige melding’ waarbij ook meerdere omstanders te hulp zijn geschoten. Zij gingen het water in, haalden de slachtoffers uit de auto en startten met de reanimatie. De hulpdiensten namen dat laatste vervolgens over.

Auto te water in Lieren. De koplampen van de wagen zijn nog in het kanaal zichtbaar.
Volledig scherm
Auto te water in Lieren. De koplampen van de wagen zijn nog in het kanaal zichtbaar. © Luciano de Graaf
  1. Senna (15) meldt zich aan voor ‘Even Apeldoorners bellen’:  ‘Het is toch zielig om zo iemand helemaal alleen te laten zitten’
    PREMIUM

    Senna (15) meldt zich aan voor ‘Even Apeldoor­ners bellen’: ‘Het is toch zielig om zo iemand helemaal alleen te laten zitten’

    Veel ouderen zitten momenteel thuis en vereenzamen doordat ze geen bezoek krijgen. Daarom bedacht netwerk ‘Skill-Ability’ dat het in deze tijd wel leuk zou zijn voor de ouderen als zij regelmatig gebeld worden door een jongere tussen de 15 en 30 jaar. Senna Carras (15) is één van de jongeren die zich voor ‘Even Apeldoorners Bellen’ heeft aangemeld.