Volledig scherm
Ter illustratie. © anp

Apeldoorner in één jaar tijd vijf keer gepakt voor rijden zonder rijbewijs

Een 24-jarige man uit Apeldoorn is in een jaar tijd vijf keer opgepakt voor het rijden zonder rijbewijs. De Apeldoorner liep donderdagavond opnieuw tegen de lamp, ditmaal op de A6.

Een agent spotte de automobilist slingerend op de vluchtstrook. Vervolgens reed de bestuurder ineens de parkeerplaats bij restaurant de Lepelaar tussen Almere en Lelystad op. De agent vermoedde dat de bestuurder mogelijk onwel was geworden. Dit bleek niet het geval.

De bestuurder gaf gelijk aan dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. De politie haalde zijn gegevens door het systeem en daaruit bleek dat de man in het afgelopen jaar al vier keer eerder werd gepakt voor het rijden zonder rijbewijs. De auto werd in beslag genomen, iets wat een maand eerder ook al gebeurde. 

De auto stond op naam van de bijrijder, een 23-jarige Apeldoorner. Hij was op de hoogte dat zijn plaatsgenoot geen rijbewijs had. Om die reden schreef de politie ook een bon uit voor de bijrijder omdat hij iemand zonder rijbewijs in zijn auto liet rijden.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)