Volledig scherm
© Archief, ANP

Apeldoorner Lammers mist thuisduels in halve finales NK dammen

Jan Lammers houdt de komende weken de eer van Damclub Apeldoorn hoog tijdens de halve finales van het NK. Zijn club is de komende weken gastheer van de helft van de vier speelgroepen. Lammers werkt zijn partijen echter niet in eigen huis af, maar is ingedeeld in een van twee poules waarvan de wedstrijden in Culemborg worden gespeeld.

Terwijl in dammend Nederland op dit moment alle blikken zijn gericht op Roel Boomstra, die in een WK-match met Alexander Schwarzman probeert opnieuw wereldkampioen te worden, doen diverse andere grootmeesters en subtoppers de komende weken een poging via de halve finales een plek af te dwingen in het kampioenschap van Nederland. Vandaag staan de eerste twee speelrondes op het programma. De partijen in het Denksportcentrum Apeldoorn-Noord (Sleutelbloemstraat 22) beginnen om half tien en om drie uur. 

Lammers, die vorig jaar ook al deelnam, stond aanvankelijk niet op de deelnemerslijst maar werd als invaller toegelaten nadat een andere dammer wegviel. Die stond al in het speelschema in Culemborg.

Lammers boekte in het Denksportcentrum onlangs wel een andere verdienstelijk resultaat, door tijdens een simultaanwedstrijd remise te spelen tegen oud-wereldkampioen Ton Sijbrands.