Apeldoorner werkt in diepste geheim aan dakbedekking die het wereldwijde stikstof-probleem 'opeet’

videoDe fabriekshal van Leadax in Wapenveld zit sinds januari op slot voor bezoekers. In het diepste geheim werkt ceo Roeland van Delden er aan zijn nieuwste, ‘baanbrekende uitvinding’: duurzame dakbedekking die ook CO2 opeet. Elke vierkante meter staat gelijk aan een boom. 

Hij verontschuldigt beleefd: ,,We doen hele spannende dingen, ik kan je er echt niet binnenlaten.” Maar de fotograaf gunt hij even later toch een gecontroleerde blik om de hoek.

 1. Gloednieuw verpleeghuis in Apeldoorn biedt als zorghotel 76 bedden voor herstellende coronapatiënten
  PREMIUM

  Gloednieuw verpleeg­huis in Apeldoorn biedt als zorghotel 76 bedden voor herstellen­de coronapa­tiën­ten

  De kamers en gangen baden in het daglicht, het ruikt er nieuw, de verf lijkt net opgedroogd. Het gloednieuwe verpleeghuis op de voormalig Juliana-locatie is helemaal klaar voor haar nieuwe bewoners. De naamplaatjes van de gelukkigen zitten al op de deuren. Maar de kamers worden voorlopig niet bewoond door de geplande groep zorgbehoevenden. Het pand aan de Koning Lodewijklaan gaat eerst dienstdoen als zorghotel.
 2. Zoontje (7) worstelt met coronavirus, dus komt kinderboekenschrijver uit Apeldoorn met een verhelderend boekje
  PREMIUM

  Zoontje (7) worstelt met coronavi­rus, dus komt kinderboe­ken­schrij­ver uit Apeldoorn met een verhelde­rend boekje

  Hij heeft zelf een zoontje van zeven jaar. Kinderboekenschrijver Steve L’Homme uit Apeldoorn ziet met eigen ogen hoe zijn kind worstelt met het feit dat hij niet naar school kan. ,,Hij kan het maar moeilijk begrijpen.” Dus, dacht Steve, dan schrijf ik er een boekje over. ,,Als handvat voor ouders en hun kinderen om het gesprek aan te gaan over het coronavirus.”