Screenshot van de website die inmiddels offline is.
Volledig scherm
PREMIUM
Screenshot van de website die inmiddels offline is. © Screenshot

Apeldoorns bedrijf biedt ‘vrijstelling’ voor mondmasker aan, ministerie raadt koop af

Online worden ‘vrijstellingskaarten’ verkocht, waardoor je geen mondkapje - per 1 december verplicht - zou hoeven te dragen in openbare ruimtes. Een bedrijf uit Apeldoorn verkoopt deze kaarten. Dit tot grote onvrede van de overheid. Die benadrukt dat de kaarten geen enkele officiële status hebben en raadt af om ze aan te schaffen.

 1. Eerst werd kerstverlichting uit buurt in Apeldoorn gejat en nu gaan er drie auto’s in vlammen op: ‘Ik voel me niet meer veilig zo’
  PREMIUM

  Eerst werd kerstver­lich­ting uit buurt in Apeldoorn gejat en nu gaan er drie auto’s in vlammen op: ‘Ik voel me niet meer veilig zo’

  Terwijl Ineke Pijpers maandagavond net opgelucht geconstateerd had dat nieuwe avondklokrellen Apeldoorn bespaard bleven, ging het uitgerekend in haar achtertuin mis. Op een parkeerplaats aan de Nijverheidstraat werden drie auto’s in brand gestoken, waaronder die van haar. Een paar uur later wisten alerte omstanders in de naburige Schotweg twee autobranden te voorkomen.
 2. Jongerenwerkers in Apeldoorn krijgen extra uren van gemeente, maar vragen structurele oplossing: ‘De nood is hoog’
  PREMIUM

  Jongeren­wer­kers in Apeldoorn krijgen extra uren van gemeente, maar vragen structure­le oplossing: ‘De nood is hoog’

  De gemeente Apeldoorn heeft voor de duur van drie maanden extra uren beschikbaar gesteld voor jongerenwerkers. Juist nu zijn zij belangrijk, aangezien het vooral jongeren zijn die de avondklok negeren en uit zijn op rellen. Ondertussen maken de zorg en politiek in de stad zich zorgen over het tekort aan jongerenwerkers in Apeldoorn. Ze pleiten voor een structurele oplossing.
 1. Guusje volgt les in tot koffiebar omgebouwde paardentrailer
  Play

  Guusje volgt les in tot koffiebar omgebouwde paarden­trai­ler

 2. Ook vader van jongens nu verdacht van ombrengen Lotte (14)
  Play

  Ook vader van jongens nu verdacht van ombrengen Lotte (14)