Volledig scherm
Alle deelnemers van Show Apeldoorn in 2018. © Theater Orpheus

Apeldoorns talent krijgt weer podium tijdens Show in Orpheus

Theater Orpheus geeft de succesformule Show Apeldoorn een vervolg. Op zaterdag 28 december is er een voorstelling die is gebouwd rond Apeldoornse theatertalenten. Wie mee wil doen kan zich tot 1 oktober aanmelden voor de audities.

Het is de vierde keer dat de eindejaarsvoorstelling Show Apeldoorn wordt gehouden. Onder professionele begeleiding krijgt podiumtalent de kans om voor een groot publiek op de planken van Orpheus te staan. Regisseur Kim de Fuijk schrijft aan de hand van de verschillende optredens een script, zodat er één verhaal ontstaat.

Workshop

Iedereen die in de gemeente Apeldoorn woont en iets op het podium wil laten zien mag zich aanmelden. Alles leeftijden en disciplines zijn welkom. Tijdens de voorrondes in oktober mogen de talenten zich in een paar minuten presenteren. Voor het zover is mogen de deelnemers een workshop podiumpresentatie volgen. Een professionele jury kiest uiteindelijk tien acts. Voor hen staat naast en aantal repetities ook een teambuilding dag en coaching dag op de agenda.

Het project krijgt subsidie van het Janice Walker fonds, het Prins Bernard Cultuurfonds en het VSB Fonds. Ook is er sponsoring door het Orpheus Ondernemerspodium.