Volledig scherm
Politie doet onderzoek na de overval op een bewoonster van het Schoutenveld. Het slachtoffer is al per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. © Luciano de Graaf

Apeldoornse gewond bij overval op klaarlichte dag

updateDe bewoonster van een woning aan het Schoutenveld in de Apeldoornse wijk De Maten is vanmiddag gewond geraakt bij een overval. De vrouw was wel aanspreekbaar maar is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer kon zelf de buren alarmeren. 

Wat er rond 15.00 uur precies is gebeurd kan politiewoordvoerder Ruud Visser nog niet zeggen. ,,Het forensisch onderzoek is bezig, we informeren naar eventuele getuigen in de buurt en moeten ook nog met het slachtoffer spreken. Maar de medische zorg voor haar komt in de eerste plaats.’’ Een signalement ontbreekt ook nog, wel is duidelijk dat de overvaller een man is. Mogelijk was het een blanke man van rond de 20 jaar, ongeveer 1.80 meter lang met een slank postuur. 

‘Valse enquêteur’

Volgens omwonenden zou de overvaller binnengekomen zijn met een babbeltruc. Gisteravond zou het slachtoffer gebeld zijn met de vraag of ze mee wilde werken aan een enquête, vanmiddag stond de valse enquêteur aan de deur. Vorige week is in Apeldoorn ook al een overval gepleegd met behulp van een babbeltruc. 

Geschokt

Buren zijn geschokt door het geweldsincident aan het Schoutenveld. ,,We kunnen niet eens meer fatsoenlijk onze deur open doen”, zegt een geschrokken buurman. De politie is bezig met een buurtonderzoek, waarbij agenten huis aan huis aanbellen op zoek naar mogelijke tips of aanknopingspunten.

Wie tips heeft voor de politie wordt verzocht te bellen met 0900-8844.