Naast de Huisartsenpost bij Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn wordt deze week een spoedpost in gebruik genomen voor mensen met luchtwegproblemen.
Volledig scherm
Naast de Huisartsenpost bij Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn wordt deze week een spoedpost in gebruik genomen voor mensen met luchtwegproblemen. © Gep Leeflang

Apeldoornse huisartsen richten spoedpost in naast Gelre Ziekenhuis

Pal naast Gelre openen de Apeldoornse huisartsen medio deze week een spoedpost. Doel van de nieuwe voorziening is dat mensen met luchtwegproblemen zich hier kunnen laten onderzoeken zonder risico te lopen op coronabesmetting.

Aan het eind van de week is begonnen met de bouw van de spoedpost, die in totaal twaalf spreekkamers gaat bevatten. Alle 115 huisartsen in de regio en hun ketenpartners werken hierin samen. Zij sturen patiënten die zich met luchtwegklachten melden voor onderzoek door naar de spoedpost. 

Alleen na doorverwijzing door de huisarts kunnen patiënten er terecht.

Toezicht

Vanwege bouwactiviteiten naast Gelre worden bezoekers van de huisartsenpost al een aantal maanden opgevangen door een parkeerwacht. Zodra de spoedpost opengaat, zal die 24 uur per dag aanwezig zijn om bezoekers instructies te geven. 

St Jansdal

Apeldoorn is niet de eerste stad met een dergelijke spoedpost. Zo plaatsten het St Jansdal ziekenhuis en huisartsencoöperatie Medicamus in Harderwijk een noodtent om te voorkomen dat ‘normale’ patiënten en medewerkers in aanraking komen met mensen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus.