Volledig scherm
De winkel van Van der Wal Jolink aan de Koninginnelaan. © Kevin Hagens

Apeldoornse winkels bakkerij Van der Wal Jolink vrijdag gewoon open

De winkels van Bakkerij van der Wal Jolink in Apeldoorn zijn vrijdag, ondanks dat er een personeelsbijeenkomst is met het UWV, gewoon open. Vorige week is de bakkerijketen failliet verklaard, maar de meeste van de in totaal dertien winkels bleven open.

Volgens curator Bert Jansen kon het bij Van der Wal Jolink zo worden gepland dat de klanten niet de dupe worden van de personeelsbijeenkomst van het UWV, waarin de rechten van de werknemers worden veilig gesteld. Jansen: ,,Ik blijf het benadrukken. Het is bewonderenswaardig hoe het personeel en de organisatie met het faillissement omgaat. Dat geldt trouwens ook voor de leveranciers. Bij de meeste faillissementen zie je daar boosheid. Hier werken de leveranciers nog gewoon mee, mede ook om de kans op een doorstart te verhogen.’’Jansen zegt dat er meerdere kandidaten zijn voor een doorstart. ,,Ik hoop dat ik hierover volgende week meer duidelijkheid heb".

Na het faillissement bleven volgens Jansen alleen de winkels in Gendt (Over-Betuwe) en de winkel in winkelcentrum Keizerslanden in Deventer dicht. De andere winkel in Deventer, die aan het Walstraat, sluit vrijdag om 12.30 uur om de medewerker daar in de gelegenheid te stellen naar de personeelsbijeenkomst te gaan.

  1. Máxima helpt Apeldoornse meesterbinder Miranda: ‘Ik denk dat zij mij begrijpt’
    PREMIUM
    Video

    Máxima helpt Apeldoorn­se meesterbin­der Miranda: ‘Ik denk dat zij mij begrijpt’

    Het verhaal van de Apeldoornse meesterbinder Miranda ter Voorde (44) en haar bedrijf Meesterlijk Geschikt (ze belooft met haar bloemen, planten en bomen ‘een wauw gevoel in elke winkel’) leest als een succesverhaal. Maar nu weet ze het even niet meer. Dus riep zij donderdag op bedrijven-event nlgroeit in Apeldoorn hulp in van koningin Máxima. ,,Ik denk dat zij mij, dat zij ondernemers begrijpt.”