Volledig scherm
PREMIUM
Roy Otters uit Apeldoorn wil tijdens zijn concert niet avondvullend de accordeon gebruiken. ,Dan zijn mensen snel op je uitgekeken." © Facebook/eigen foto

Apeldoornse zanger Roy Otters ziet ‘kick’ van 1200 man publiek helemaal zitten

Hij ziet het helemaal voor zich: Roy Otters in Concert. Volgend jaar op het Zwitsalterrein met een publiek van 1200 man dat meezingt op zijn muziek. Maar de Apeldoornse accordeonist, producer, filmer en zanger is reëel: ,,Het zijn nog maar plannen, maar ik heb goede hoop dat het doorgaat.”

De 44-jarige Otters woont al zeventien jaar in Apeldoorn. Toch kenmerkt zijn stem zich door een zachte G. Het ligt voor de hand om te denken dat zijn wieg in het zuiden van het land stond. Maar niets is minder waar. ,,Oorspronkelijk kom ik uit Wehl bij Doetinchem. Dus daar komt die zachte klank ook niet vandaan. Ik heb hem ook als enige in de familie. Maar ik ben er blij mee, want juist daardoor vinden mensen mij warm en prettig klinken.”

  1. Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?
    PREMIUM

    Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?

    Afgelopen dinsdag overleed de 26-jarige Apeldoorner Mike ter Halle nadat hij vorig weekeinde vermoedelijk opzettelijk werd aangereden door een 18-jarige plaatsgenoot. De politie hield de 18-jarige in eerste instantie aan op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding. De rechter-commissaris besloot dinsdag de verdachte nog zeker veertien dagen vast te houden, en de verdenking te verzwaren naar poging tot doodslag. Waarom is er sprake van een verdenking poging tot doodslag?