ter illustratie.
Volledig scherm
ter illustratie. © ANP XTRA

Auto vol met ‘verdachte spullen’ onderschept langs A1 bij Kootwijk, man (41) opgepakt

Een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is gisteren opgepakt langs de A1 bij Kootwijk. De auto waarin de man reed werd vanwege tal van overtredingen in beslag genomen.

De bestuurder van de auto kreeg een volgteken omdat agenten in het systeem een melding kregen dat het rijbewijs van de eigenaar van de auto was ingevorderd. De politie wilde dus wel eens zien wie er achter het stuur zat. De auto werd vervolgens bij parkeerplaats Lucasgat aan de kant van weg gezet. Achter het stuur zat een man die aangaf de auto te hebben geleend van de eigenaar. In de auto lagen meerdere inbrekerswerktuigen. De 41-jarige bestuurder kreeg hiervoor een bekeuring en de inbrekerswerktuigen werden in beslag genomen.

Dure kleding

De agenten besloten om de auto verder te doorzoeken. In de auto werd vervolgens dure kleding, een kilo drugs en meerdere telefoons gevonden, waaronder een cryptotelefoon om versleuteld mee te bellen. In de kofferbak werd ook nog een verborgen ruimte ontdekt. Deze verborgen ruimte was op dat moment leeg. De politie besloot vanwege de hoeveelheid strafbare feiten de auto in beslag te nemen.

De 41-jarige man zit voorlopig vast. De politie heeft de zaak verder in onderzoek en probeert daarbij onder meer de herkomst van de drugs te achterhalen.