Aan de Koninginnelaan - in 1906 nog de Zwolscheweg geheten - begon het allemaal voor Bakkerij Van der Wal Jolink.  Nu is de bakkerijketen failliet.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan de Koninginnelaan - in 1906 nog de Zwolscheweg geheten - begon het allemaal voor Bakkerij Van der Wal Jolink. Nu is de bakkerijketen failliet. © Kevin Hagens

Bakkerij van der Wal Jolink Apeldoorn definitief failliet: winkels blijven voorlopig open

Dinsdag 13 augustus 2019. De dag dat de rechtbank Zutphen het faillissement uitspreekt over de vermaarde Apeldoornse bakkerijketen Van der Wal Jolink. Na ruim 108 jaar valt het doek. Geen verrassing, want eigenaar Peter van der Wal had het faillissement vorige week zelf aangevraagd. Het geld was gewoonweg op. De grote vraag: komt er een doorstart?

  1. Faillissement Apeldoornse bakkerijketen hakt erin: winkel in Beekbergen blijft waarschijnlijk open
    Play
    PREMIUM

    Faillisse­ment Apeldoorn­se bakkerijke­ten hakt erin: winkel in Beekbergen blijft waarschijn­lijk open

    ‘Met de baas’, reageert eigenaar Erik Zoet van Bakkerij van der Wal Jolink in Beekbergen ietwat jolig als hij aan de telefoon komt. Maar reden voor joligheid heeft Zoet natuurlijk allerminst, nu deze week bekend werd dat Bakkerij van der Wal Jolink het faillissement heeft aangevraagd. Zoet: ,,Ik houd er de moed in. Doe er alles aan om woensdagmorgen, de dag nadat het faillissement hoogstwaarschijnlijk wordt uitgesproken, gewoon open te kunnen.”