Volledig scherm
Ben Heart zingt zaterdag in het Beekpark, tijdens Tempo Doeloe. Foto Archief © Cees Baars

Ben Heart zingt op Tempo Doeloe Festival in Apeldoorn

Ben Heart is een van de artiesten die zaterdag te zien is op het Tempo Doeloe Festival. De Apeldoornse zanger staat twee keer op het podium in het Beekpark. Andere formaties die optreden zijn onder meer Oase Band en Orchidee.

De term Tempo Doeloe betekent in Nederlands taalgebruik zo ongeveer: ‘de goede oude tijd’. Voor mensen met een Indische achtergrond is het de tijd waar mensen terugdenken aan de fijne dingen in Nederlands Indië. Vanaf 2005 groeide Tempo Doeloe uit tot een festival dat bezoekers uit het hele land trok. Toen de gemeentelijke subsidie in 2011 stop werd gezet, was het voor de Stichting Evenementen Apeldoorn (SEA) niet langer verantwoord om de organisatie voort te zetten.

Contacten

Met de vijfduizend euro die Apeldoorn beschikbaar heeft gesteld kan Tempo Doeloe een herstart maken. ,,Apeldoorn heeft al een paar eeuwen intensieve contacten met het voormalige Indië en heeft een grote Indische gemeenschap’’, legt Ton Bos namens de SEA uit. ,,Het festival past dus bij Apeldoorn en het verleden heeft bewezen dat veel mensen het waarderen.’’

Er treden zaterdag tussen 12.00 een 19.00 uur verschillende Indische/Molukse muziek-en dansgroepen op. De dansgroepen geven demonstraties van authentieke dansen afkomstig van de verschillende eilanden van de Indische Archipel. 

Er zijn optredens van de Oase Band, The Eastern Collection, Hawaiian Treasure, Carmencita, Ben Heart en Orchidee. Er zijn verschillende standjes met Indisch eten. De toegang tot het festival is gratis.

Volledig scherm
Hawaiian Treasure is een van de formaties die op Tempo Doeloe is te zien. © Stichting Evenementen Apeldoorn