Volledig scherm
Sandra Ordelman met een van haar cavia's, vlak nadat haar opvang was uitgeroepen tot de beste van het land. © Rob Voss

Beste cavia-opvang in Apeldoorn lijdt aan eigen succes

De onlangs door het tijdschrift Nieuwe Revu tot beste cavia-opvang van Nederland uitgeroepen Cavia Stal en Cavia Apeldoorn, is de komende weken noodgedwongen tijdelijk dicht. 

Eigenaresse Sandra Ordelman kreeg door de media-aandacht over haar succesvolle opvang zoveel aanvragen voor afspraken dat het haar over de schoenen liep. Hierdoor ging het slechter met haar gezondheid - Sandra Ordelman lijdt aan fibromyalgie, een aandoening waarbij ze last heeft van chronische pijn in haar spieren en bindweefsel en vermoeidheid, waardoor het haar allemaal teveel is geworden. ,,Daarnaast heeft mijn dochter ook alle aandacht nodig, ook al omdat het met haar op school wat minder goed gaat. De 35 cavia's die ik momenteel in de opvang heb, kan ik liefdevol blijven verzorgen, maakt u zich daar geen zorgen over. Maar afspraken maken met mensen die willen kijken, dat moet ik even uitstellen. Ik hoop in april wel weer open te kunnen", kijkt ze optimistisch vooruit. 

  1. Wat haalt een lagere snelheid op de snelweg  nou uit voor plaatsen die er dichtbij liggen?
    Vraag van de week

    Wat haalt een lagere snelheid op de snelweg nou uit voor plaatsen die er dichtbij liggen?

    De snelheid op delen van de A1 en A50 gaat omlaag naar 100 kilometer per uur, als het aan de politiek in Apeldoorn ligt. Ook sommige provinciale politici willen lagere limieten op snelwegen, D66 bepleit het landelijk. Dat is beter voor het milieu, veiliger, en gezonder voor de directe omgeving. Hoeveel precies? Dat is niet eenvoudig te zeggen - want afhankelijk van meerdere factoren.