Maarten Vos (links) en Bert - Jan van Zetten van de gemeente Apeldoorn controleren de bomen waarover een melding van de eikenprocessierups is binnengekomen. Met een blauwe spuitbus wordt de boom gemarkeerd voor de bestrijders. Op de achtergrond het schoolplein van basisschool De Korf, waar de rups in drie bomen zit.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten Vos (links) en Bert - Jan van Zetten van de gemeente Apeldoorn controleren de bomen waarover een melding van de eikenprocessierups is binnengekomen. Met een blauwe spuitbus wordt de boom gemarkeerd voor de bestrijders. Op de achtergrond het schoolplein van basisschool De Korf, waar de rups in drie bomen zit. © Rob Voss

Bestrijding eikenprocessierups gaat in Apeldoorn nog enkele weken door

Het is nog helemaal niet gedaan met de overlast van de eikenprocessierups. Apeldoorn gaat nog enkele weken door met het verwijderen van nesten uit de bomen. Wel is de overlast van de jeukrups inmiddels flink afgenomen.

Dit laat Kirsten Harleman, communicatiemedewerker van de gemeente Apeldoorn, desgevraagd weten. De kosten die de gemeente dit jaar voor de bestrijding maakt, zullen volgens haar hoger uitvallen dan vorig jaar. ,,We zitten nu op 210.000 euro, over het hele vorig jaar bedroegen de kosten 241.000 euro. Daar gaan we dit jaar wel overheen.”