Twee medewerkers van Duits Isolatie zijn aan de Sprengenparklaan met een hoogwerker in de weer.
Volledig scherm
Twee medewerkers van Duits Isolatie zijn aan de Sprengenparklaan met een hoogwerker in de weer. © Arnoud Heins

Bestrijding van ‘eeuwige sneeuw’ in Apeldoorn begonnen

Als alles volgens plan verloopt, is het binnenkort gedaan de ‘eeuwige sneeuw’ aan de Apeldoornse Sprengenparklaan. Bij één van de drie flats ligt het bezaaid met grijze bolletjes piepschuim. Vanmorgen is een gespecialiseerd bedrijf begonnen om dat voorgoed op te lossen. 

Het euvel is jaren geleden ontstaan toen de flats voorzien werden van spouwmuurisolatie. Dat ging overal goed. Behalve bij het laatste flatgebouw. Er is van alles geprobeerd om het op te lossen. Maar niets werkte. Daarom is eerder dit jaar besloten om al het isolatiemateriaal er maar uit te zuigen. Dat lukte slechts ten dele, waardoor er rond de flat overal bolletjes piepschuim liggen.

Hoogwerker

,,Er is hier sprake van bodemverontreiniging", stelde bewoonster Carlijn Arendsen vorige week in deze krant. Nadat zij het probleem wereldkundig maakte, gaf De Goede Woning aan het deze week direct op te gaan lossen. De woningcorporatie hield woord. Vanmorgen waren er twee medewerkers van isolatiebedrijf Duits met een hoogwerker in de weer.  

Dat stemt Arendsen tevreden. ,,Het is fijn dat ze er zo'n vaart achter hebben gezet. Ik ben blij dat er nu wat gebeurt. Ik heb begrepen dat ze het nu op een andere manier doen. Ik hoop dat het daarmee is opgelost en dat straks ook al die bolletjes weer opgeruimd worden”, vertelt ze aan het einde van de ochtend. 's Middags blijkt dat haar verzoek niet aan dovemansoren gericht was. ,,Ze pakken het nog grootser aan dan ik verwachtte. Zelfs de berging zuigen ze schoon.”

Carlijn Arendsen toont de bewuste bolletjes.
Volledig scherm
Carlijn Arendsen toont de bewuste bolletjes. © Maarten Sprangh