Het zorgcomplex ligt langs het kanaal in Apeldoorn.
Volledig scherm
Het zorgcomplex ligt langs het kanaal in Apeldoorn. © KleinGeluk

Bewoner woonzorgcentrum Apeldoorn overleden aan coronavirus, drie andere bewoners naar het ziekenhuis

Een bewoner van woonzorgcentrum Veldhuis in Apeldoorn is afgelopen weekend overleden aan het coronavirus. Daarnaast zijn drie bewoners positief getest op het virus. Zij verblijven sindsdien in het ziekenhuis, dat meldt bestuurder Bert Blaauw van zorgorganisatie KleinGeluk.

Hoe het virus het woonzorgcentrum binnen kon komen is nog een mysterie, en dat zal het volgens Blaauw ook blijven. ,,Dat is niet meer te traceren.’’

Het slachtoffer overleed afgelopen zaterdag in het ziekenhuis, nadat twee dagen eerder het coronavirus werd vastgesteld bij deze persoon.

Twaalf bewoners worden momenteel nauwlettend in de gaten gehouden, aangezien zij klachten hebben die zouden kunnen duiden op besmetting van het virus. Op dit moment gelden strenge hygiënerichtlijnen in het woonzorgcentrum. Bewoners verblijven in hun appartement tot het protocol wordt opgeheven. De gemeenschappelijke ruimtes zijn dicht en bezoek kan niet langskomen. ,,Sinds afgelopen zondag zijn geen bewoners meer positief getest op het virus’’, aldus Blaauw.

Gloednieuw

Zorgorganisatie KleinGeluk heeft een crisisteam samengesteld. Cliënten en familieleden met vragen kunnen bij dit team terecht. Het woonzorgcentrum met 86 appartementen aan het Apeldoorns Kanaal is spiksplinternieuw. Op 2 maart was de officiële opening.

  1. Apeldoornse organisatie zorgt - in beschermende kleding - dat coronapatiënten niet in eenzaamheid hoeven te sterven

    Apeldoorn­se organisa­tie zorgt - in beschermen­de kleding - dat coronapa­tiën­ten niet in eenzaam­heid hoeven te sterven

    Palliaterm in Apeldoorn, een netwerkorganisatie van zelfstandige zorgverleners die patiënten in de laatste fase van hun leven zorg aan huis verlenen, staat klaar om patiënten die aan corona lijden en stervende zijn in hun eigen woning te verzorgen. ,,Voor ons is dit ook een beetje pionieren, maar het is belangrijk dat mensen weten dat wij de mogelijkheid gaan bieden. Mensen hoeven zo niet in alle eenzaamheid in een ziekenhuis te sterven”, zegt bestuurder Dietske van Maanen. Inmiddels is zondag de eerste coronaptiënt bij Palliaterm aangemeld.