Een coördinator en een hulpvrager bespreken samen de mogelijkheden van palliatieve terminale ondersteuning in de thuissituatie door VPTZ-vrijwilligers van De Kap.
Volledig scherm
Een coördinator en een hulpvrager bespreken samen de mogelijkheden van palliatieve terminale ondersteuning in de thuissituatie door VPTZ-vrijwilligers van De Kap. © VPTZ-Nederland

Boek ‘Wakend bij jou’ staat stil bij laatste levensfase; overhandiging in Apeldoorn

Juliëtte Verhagen, huisarts en kaderarts Palliatieve Zorg in Apeldoorn, neemt komende dinsdag het eerste exemplaar in ontvangst van het boekje ‘Wakend bij jou’. Dit is een boekje vol praktische informatie over de rol die vrijwilligers kunnen spelen in de laatste fase van het leven, afgewisseld met foto’s, gedichten en ervaringsverhalen.

  1. OM eist 7 jaar voor messteek in buik met ‘zombie killer machete’: ‘Wonder dat slachtoffer nog leeft’
    PREMIUM

    OM eist 7 jaar voor messteek in buik met ‘zombie killer machete’: ‘Wonder dat slachtof­fer nog leeft’

    Een opmerkelijk tafereel tijdens een rechtszaak over een steekincident op 2 januari in Apeldoorn: de officier van justitie pakt een rolmaat en trekt hem eerst uit tot 30 en even later tot 60 centimeter. ,,Ik heb geen mes meegenomen, maar wil wel laten zien met welk luguber groot mes deze verdachte het slachtoffer heeft gestoken. De lengte van een groot keukenmes is 30 centimeter, dit is het dubbele.”