Binnenkort worden de beuken aan de Stallenlaan op het voorterrein van Paleis Het Loo gekapt. Dit tot grote onvrede van omwonende Gert Schouten die samen met buurtbewoners strijdt tegen de kap.
Volledig scherm
PREMIUM
Binnenkort worden de beuken aan de Stallenlaan op het voorterrein van Paleis Het Loo gekapt. Dit tot grote onvrede van omwonende Gert Schouten die samen met buurtbewoners strijdt tegen de kap. © Maarten Sprangh

Bomenkap Paleis Het Loo begint nog deze maand; omwonenden stappen naar de rechter

Nog deze maand wil Paleis het Loo beginnen met de massale bomenkap op het voorterrein. De provincie Gelderland heeft hiervoor definitief een vergunning verleend. Omwonenden die al maanden fel tegen de kap strijden, laten het er niet bij zitten. Ze stappen naar de rechter.

 1. Gravelmania slaat toe in Apeldoorn: fietsclub Adelaar komt met elf nieuwe routes
  PREMIUM
  VIDEO

  Gravelma­nia slaat toe in Apeldoorn: fietsclub Adelaar komt met elf nieuwe routes

  Een kruising tussen mountainbiken en racefietsen. Zo kan je het ‘gravelen’ misschien wel het beste omschrijven. Deze vorm van fietsen is ongelooflijk in opkomst de laatste twee jaar. Wielervereniging De Adelaar springt daar nu ook op in met elf hagelnieuwe gratis gravelroutes door een wijde regio. ,,Een cadeautje aan iedereen, in coronatijd’’, noemt penningmeester en zelfverklaard gravelfan Reinier Treur het.
 1. Zeventien aanhoudingen bij demonstratie Museumplein
  Play

  Zeventien aanhoudin­gen bij demonstra­tie Museump­lein

 2. Een kijkje achter de schermen: tien dagen, elf lijsttrekkers in Twente
  Play

  Een kijkje achter de schermen: tien dagen, elf lijsttrek­kers in Twente