Borden en spandoeken bij Lelystad-debat in Apeldoorn

VIDEODe actiegroepen Red Gelderland en Red de Rust in Hoenderloo grijpen  de politieke markt over de gevolgen van de opening van Lelystad Airport morgen aan om zich met borden en spandoeken te manifesteren in de hal van het Stadhuis in Apeldoorn. Vanaf 21 uur laten ze hun protest klinken. Daarna volgen ze het politieke debat vanaf de publieke tribune.

Red Gelderland en Red de Rust in Hoenderloo kwamen vorige maand met een gezamenlijke protestsong: ‘Twaalf Dagen met Kerstmis’. Daarbij maaken ze ook een videoclip.

Volledig scherm
Beeld uit de clip van protestsong 'Twaalf Dagen met Kerstmis', die Red Gelderland en Red de Rust in Hoenderloo gezamenlijk opnamen. © Red Gelderland
  1. Eis: 2 jaar cel voor bejaarde Apeldoorner wegens misbruik kleinkind. ‘Ik verdien straf, huppekee’

    Eis: 2 jaar cel voor bejaarde Apeldoor­ner wegens misbruik kleinkind. ‘Ik verdien straf, huppekee’

    Een 83-jarige inwoner van Apeldoorn dreigt de gevangenis in te draaien, omdat hij een aantal jaar geleden zijn kleinzoon tijdens een logeerpartijtje heeft misbruikt. Het kind was toen een jaar of vijf, zes. De officier van justitie in Zutphen eist twee jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. ‘Dan ga ik verhuizen uit Apeldoorn’, reageerde opa B. van Z. in de rechtbank, ‘want ze zeggen wel eens Apeldoorn Babbeldoorn. Als ik zo’n tijd weg ben komt het uit in mijn omgeving’.