Volledig scherm
Een dure Mercedes gaat in Apeldoorn in vlammen op, de politie gaat uit van brandstichting. © Pim Velthuizen

Brand peperdure Mercedes aangestoken, politie zoekt getuigen

De brand in Apeldoorn waarbij zondagnacht een peperdure Mercedes in vlammen opging, is aangestoken. Dit blijkt uit onderzoek van de politie. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

De auto stond geparkeerd bij een flat aan de Gentiaanstraat in Apeldoorn. De eigenaar van het voertuig is  bekend bij de politie. Wie die eigenaar is wil de politie om privacyredenen niet zeggen. Volgens woordvoerder Ruud Visser gaat de politie uit van brandstichting. ,,Dat is vastgesteld na informatie die ter plaatse is verzameld en door forensisch onderzoek.’’

Getuigen

De getroffen auto is een Mercedes-Benz E200 uit 2018. De nieuwwaarde van de auto is bijna 85.000 euro. Wat de reden of het motief voor de brandstichting is geweest, is nog onbekend. De politie is op zoek naar naar mensen die meer weten over het incident en de dader(s). Getuigen kunnen de politie bellen via 09008844. 

  1. Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschijnen
    PREMIUM
    Vijf vragen

    Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschij­nen

    Reeën, herten, zwijnen; het aantal wildaanrijdingen loopt op. Vorig jaar telde Stichting Wildaanrijdingen Nederland, die de cijfers bijhoudt voor Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland, al méér dodelijke wildaanrijdingen dan in 2017. Dit jaar lijkt dat aantal weer hoger te worden van 400 naar 500 dode dieren per maand, alleen al in het geregistreerde gebied. Hoe komt dat? Vijf vragen over wilde dieren in het zicht van onze koplampen.