Volledig scherm
Sporen van rook en roet zijn de stille getuigen van een scooterbrand vannacht in Apeldoorn. Maar vooral de felle hitte veroorzaakte fikse schade aan de pui. © Luciano de Graaf

Brandende scooter veroorzaakt fikse schade aan appartementen in Apeldoorn

Een brandende scooter heeft vannacht fikse schade veroorzaakt aan een appartementengebouw in Apeldoorn. 

De brand woedde vannacht vlakbij het pand aan de Plevierweg. De brandweer liet uit voorzorg een aantal woningen ontruimen. Dat gebeurde even na middernacht. 

De spuitgasten hadden het vuur snel genoeg onder controle. Maar de hitte was heftig genoeg om de pui van het pand flink te beschadigen, zegt een woordvoerder van de Woonmensen, die appartementen aan de Plevierweg verhuurt.

Schoonmaken 

Eén van de woningen werd vanochtend afgetimmerd met houten panelen: een van de stille getuigen van wat er vannacht gebeurde. Een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf reinigt vandaag de entree om te voorkomen dat de bewoners roet en andere troep blijven in- en uitlopen. 

Auto

Volgens een woordvoerder van de brandweer was één tankautospuit voldoende vannacht om de brand snel de baas te worden. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Eén bewoner zou vannacht in zijn auto hebben geslapen: hij kon vanwege de rook- en roetschade niet zijn woning in. 

Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. Bewoners van het appartementencomplex gaan uit van brandstichting.