Volledig scherm
Een breuk in de waterleiding in de Einsteinlaan in Apeldoorn. Zo'n 40 huishoudens zitten voorlopig zonder water. © Luciano de Graaf

Breuk in waterleiding Apeldoorn hindert watertoevoer, brandweer legt zand voor woning

Zo’n veertig woningen in en rondom de Einsteinlaan in Apeldoorn-Noord zitten voorlopig zonder water. Een breuk in de waterleiding zorgde in die straat voor flinke wateroverlast. Vitens heeft de hoofdleiding inmiddels afgesloten. 

Het water kwam uit de stoep omhoog, waarna op die plek een flink gat ontstond. Het leidingwater stroomde door de straat, de tuinen in en achter de huizen langs. Door zand voor de deur te leggen, voorkwam de brandweer dat een woning dicht bij het gat binnenshuis wateroverlast zou krijgen.

20.00 uur

Een monteur is inmiddels ter plaatste om de breuk te herstellen. Vitens verwacht dat de breuk om 20.00 uur weer verholpen is, en dat daarmee de waterdruk ook weer hersteld zal zijn. Advies is wel om de kraan daarna eerst even door te laten lopen. 

Volledig scherm
De brandweer legde zand voor een woning om te voorkomen dat het water naar binnen zou stromen. © Luciano de Graaf

Oorzaak

Naar de oorzaak van de breuk is het volgens  Vitens-woordvoerder Cornelis Vlot nog gissen. Op de locatie waren geen werkzaamheden bezig. ,,Het lijkt op een spontane breuk.” 

 1. Politiestudenten geslaagd: 35 bekeuringen bij verkeerscontrole in Apeldoorn

  Politiestu­den­ten geslaagd: 35 bekeurin­gen bij verkeers­con­tro­le in Apeldoorn

  Studenten van de Politieacademie zijn geslaagd voor hun examen Verkeerscontrole. Met glans, want vrijdag werden verspreid over Apeldoorn maar liefst 35 bekeuringen uitgeschreven. De agenten in de dop betrapten samen met het verkeersteam van de politie Oost-Nederland onder andere elf bestuurders die niet handsfree belden maar hun mobiel in de hand hielden. Voor datzelfde vergrijp werden ook twee fietsers op de bon geslingerd.
 2. Aanjagers: NewTechPark in Apeldoorn als pretpark voor de techniek
  PREMIUM

  Aanjagers: NewTech­Park in Apeldoorn als pretpark voor de techniek

  Het geluid van de boor klinkt luid door in de hal. Om maar te zwijgen van de vele spijkers die door leerlingen van obs Rietendakschool in planken worden gehamerd. Alda Kroneman en Trix Schipper kijken met een glimlach toe. Vanaf nu - deze vrijdag - zijn de vrouwen de nieuwe aanjagers van het Apeldoornse NewTechPark, met als uiteindelijk doel - hoe kan het ook anders - mensen enthousiast te maken voor techniek.