Het CDA moet alsnog proberen de breuk met Kamerlid Pieter Omtzigt (l) te lijmen, vindt de Gelderse commissaris van de Koning, John Berends (r).
Volledig scherm
PREMIUM
Het CDA moet alsnog proberen de breuk met Kamerlid Pieter Omtzigt (l) te lijmen, vindt de Gelderse commissaris van de Koning, John Berends (r). © Archief, ANP/Gerard Burgers

‘Breuk met Omtzigt lijmen’, bepleit CDA-prominent John Berends. ‘Van belang voor openbaar bestuur’

Het CDA moet alsnog proberen de breuk met Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt te lijmen. Dat stelt John Berends, commissaris van de Koning in Gelderland en voorzitter van de bestuurdersvereniging van het CDA. De kwestie is niet alleen schadelijk voor zijn partij, vindt Berends, maar ook voor het aanzien van het openbaar bestuur. 

1 reactie

  • Peter Millett

    1 maand geleden
    Die kans was voorhanden na het debat met Rutte na zijn slogan: Omtzigt, functie elders. Toen had Hoekstra meteen kleur moeten bekennen. In de fractie waren leden die een motie van wantrouwen wilden steunen. Dan was de scheidslijn: liegen, bedriegen, lachend wegwuiven versus echtheid wat meteen herkend wordt door de kiezer, helder geweest. Dan had de kiezer automatisch het cda als volkspartij herkend. Maar al vaker gezegd die kans is voorbij.