Volledig scherm
Chinees specialiteitenrestaurant Sha-Tin zit nu nog aan de Molencatenlaan in Ugchelen maar verhuist naar Zevenhuizen. © Simon Haverschmidt

Chinees restaurant Sha-Tin sluit na ruim dertig jaar de deuren in Ugchelen

Na ruim dertig jaar sluit het Chinese restaurant van Ugchelen. Daarmee komt een prominent pand in het centrum grotendeels leeg te staan. De familie Hu, eigenaar van Chinees specialiteitenrestaurant Sha-Tin, verhuist in oktober naar de Apeldoornse wijk Zevenhuizen. Daar zetten ze hun onderneming voort.

Sha-Tin is sinds 1987 gevestigd aan de Molecatenlaan in Ugchelen. Generaties dorpsbewoners hebben er gegeten of haalden ‘chinees’ van het afhaalpunt. Dat kan nog tot maandag 30 september, de laatste openingsdag. Het is de bedoeling dat een maand later de nieuwe vestiging aan de Agricolastraat in gebruik wordt genomen. 

De familie Hu neemt daar een bestaande cafetaria over, maar ziet mogelijkheden om hun eigen specialiteitenconcept verder te ontwikkelen. Dat ze die mogelijkheden in Zevenhuizen zien, is ook de reden dat ze uit Ugchelen vertrekken.

Meer leegstand

Met het vertrek van de familie Hu komt het pand in het centrum van Ugchelen grotendeels leeg te staan. Het gaat om zowel de horecaruimte als de woonruimte op de eerste etage. De naaste buren, babywinkel Babylicious, vertrokken vorig jaar. Ook de voormalige viswinkel daarnaast staat al langere tijd leeg. Aan weerszijden zitten nog wel delicatessenwinkel Life’s Delicious en café De Kleine Jongen.

In de voorgaande decennia waren onder meer de apotheek en textielveredelingsbedrijf Van Beurden gevestigd in het gebouwencomplex. In Ugchelen is de centrumontwikkeling een belangrijk actueel thema. Er is vooral veel behoefte aan extra horeca, en woningen voor starters en senioren. Dat bleek uit eerdere inspraakmomenten voor dorpsbewoners.