John Bosch en Leonie van Mourik waren door corona een jaar langer prinsenpaar in Vaassen, maar geven op 11 november dan toch het stokje over aan hun opvolgers.
Volledig scherm
PREMIUM
John Bosch en Leonie van Mourik waren door corona een jaar langer prinsenpaar in Vaassen, maar geven op 11 november dan toch het stokje over aan hun opvolgers. © Archief Hans van de Vlekkert

Corona zet kwetsbaar Veluws carnaval onder druk: nog een keer ‘nee’ kan de doodsteek zijn

Na een lange tijd van noodgedwongen stilte gaat het alaaf vanaf 11 november weer uit volle borst klinken op de Veluwe. Tegelijkertijd kijken de carnavalsverenigingen met bezorgdheid naar de weer stijgende coronacijfers. Want nogmaals een afgelast feest in februari, zou wel eens grote gevolgen kunnen hebben. 

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.